Mūsų misija

Arboristo tikslas – ne išpjauti medį, bet padaryti taip, kad jis būtų saugus aplinkai.

Arboristika – tai nevien paminklinių ar senolių medžių priežiūra. Arboristika prasiseda nuo „kąstuvo“, nuo sėklų brandinimo ir daiginimo. Teisingai „pradeti“ nuo sėklos (arba vegetatyviniu būdu padauginti) sodinuką arboristui reiškia „sėkmingą“ augalo gyvenimą. Todėl labai svarbi arboristikoje yra medžio sodinimo ir vėliau sekančios priežiūros reikšmė. Didelis dėmėsys skiriamas augalo aplinkai, augalo pamatų pamatui – jo didenybei „dirvožemiui“, jo kokybei.

Arboristas, įtakodamas medžio habitą, dalyvauja kraštovaizdžio formavimo procese. Projektuojamų, esamų, restauruojamų želdynų  augalų dabartis ir ateitis priklauso nuo teisingai pasirinktos arboristinės strategijos ir taktikos.

Arboristas aukštalipys tuo pačiu metu yra ir medžio ekosistemos tyrinėtojas. Sunku net įsivaizduoti, kokia organizmų karalystė klesti ten - medžio viršūnėjė. Milžinų augalų, tokių kaip,  pavyzdžiui, apskritalapio eukalipto (Eucalyptus globulus Labill.) ar visžalės sekvojos (Sequoia sempervirens (D. Don) Endl.) lajos terminale (apie 100m aukštyje) aptiktos visiškai naujos, niekada nenustatytos ir neaprašytos žemės paviršiuje rūšys. Taip arboristas praplečia biologijos disciplinų pažinimą.